دوبله در اصطلاح، قرار دادن صدای افرادی دیگر (دوبلور) به جای صدای اصلی بازیگران است. این هنر از زمانی اوج پیدا کرد که سینماگران تصمیم گرفتند بر روی فیلمها و عکسها، صداگذاری کنند. آن زمان تلاش بسیاری برای تغییر صدا صورت میگرفت و با سرعت زیادی فیلمها صداگذاری میشدند.
تخصصهای مورد نیاز
امروزه دوبلاژ به عنوان یک هنر و فن، در عرصه صدا و سینما شناخته شده است. حرفهای شدن در این رشته، آگاهی از علومی همچون فن بیان، لحنشناسی، زبانشناسی، روانشناسی، گویندگی و… را میطلبد. دوبله در ابتدا ایجاد صداست و سپس، فرصتی است که بتوان معنا و محتوای کلام را در کنار صدای دوبلور، ارتقا بخشید. صدا دارای ویژگیهای خاصی است. جنس و نوع و حالِ ویژه یک صدا، علاوه بر طرز و سیاق بیان، میتواند شنوندگان را مجذوب کند.
در دوبله فیلم فقط خواندن متن و همزمان بودن کلام با فیلم مهم نیست بلکه درک مطلب اصلی توسط گوینده و انتقال صحیح احساسها و هیجانات، ایجاد لحن و حتی هنر بازیگری نیز ارزش بسیاری دارد. ایجاد صدای خشمآلود، غم، شادی، خنده و… توسط دوبلور، جملات گفته شده را قابل فهمتر و فیلمِ دوبله شده را ارزشمندتر میسازد.
آموزش دوبله در آموزشگاه شیوا آوا
ما عقیده داریم همگان میتوانند با توجه به جنس و ویژگیهای صدای خود، آن را در هنر دوبله به کار گیرند. حتی اگر صدایی برای اجرا یا گویندگی مناسب نباشد و حتی گوشخراش به نظر برسد، ممکن است در این زمینه کارآمد باشد.
آموزشگاه شیوا آوا برای پرورش نیروهای خلاق و مشتاق، دورههای آموزشی دوبله فیلم و انیمیشن را توسط اساتید حرفهای برگزار میکند. ما مسیر این دانش دشوار اما شیرین را که گذشتگان و پیشکسوتان فن دوبله در طول سالهای متمادی طی کردهاند، در مدت زمان کوتاهتری فراهم کردهایم.
هنرجویان عزیز با بهرهگیری از این موقعیت آموزشی و استودیو در آموزشگاه میتوانند در جهت رسیدن به اهدافشان گام بردارند.
فهرست سرفصل ها:
-
- شناخت لحن متناسب با محتوا
- آشنایی با ویژگیهای صدا در مدیا
- آشنایی با ژانرهای مختلف در مدیا
- آواشناسی، واکه، هجا و سیلابشناسی
- آشنایی با مؤلفههای اصلی صداهای انسانی (دامنه، فرکانس یا رنگ و …)
- آشنایی با دامنه، طول موج، فرکانس و دوره تناوب موج،
- آشنایی با مباحث مدیریت زمان
- و…
بازار کار:
- دوبله فیلمهای سینمایی
- دوبله انیمیشن
- صداگذاری فیلمهای آموزشی
پیش نیاز :
- دوره عمومی پایه
- دوره عمومی کاربردی
هنوز بررسیای ثبت نشده است.