گویندگی و فن بیان ویژه کودک و نوجوان
امروزه همگان بر این باورند که برای رسیدن به موفقیت، به موازات استعداد، مهارت و تحصیلات ، قدرت کلام و فن بیان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. مهارتهای بیانی را طی روندی کوتاهمدت نمیتوان آموخت و به دیگران منتقل کرد، بلکه افراد در طول سالیان متمادی در محیط خانواده و بستر اجتماع آن را فرا میگیرند.
هرچه زودتر، بهتر!
قطع به یقین یکی از دغدغههای مهم والدین این است که کودکانشان هم خوب حرف بزنند و هم حرفهای خوب بزنند. گاهی خانوادهها نمیدانند با چه روشهایی مهارتهای بیانی و ارتباطات کلامی صحیح را به فرزندانشان بیاموزند. اینکه منتظر باشیم تا فرزندانمان بزرگ شوند و در ایام جوانی و بزرگسالی چگونه صحبتکردن را در دانشگاه و محیط کار و از طریق دوستانشان بیاموزند، روشی نامطمئن و غلط است. کودکان از سن 2 سالگی شروع به گفتن کلمات میکنند و از 3 سالگی میتوانند جمله بگویند. از سن 4 سالگی معنی جملاتی که میگویند و میشنوند را میفهمند. پس از همین زمان میتوانیم برای فن بیانشان برنامهریزی و به صورت هدفمند رفتار کنیم.
- کودکانی که هنگام صحبتکردن کمرو و خجالتی هستند؛
- کودکانی که برای رسیدن به خواستههایشان پرخاشگری میکنند؛
- کودکانی که منزوی و ساکت هستند و حتی دانستهها و تواناییهای خود را بروز نمیدهند؛
- کودکانی که هنگام برآورده نشدن توقعشان گریه میکنند؛
- کودکانی که در هنگام عصبانیت فحش می دهند؛
مهارتهای بیانی را نیاموختهاند. آنان در آینده نخواهند توانست حقشان را بگیرند و جزو افراد آسیبپذیر قرار میگیرند و این موضوع به شدت نگرانکننده است.
بهتر است در نظر داشته باشید که خودتان اولین آموزگاران فرزندانتان هستید. بنابراین باید واژگان را درست تلفظ کنید. از واژههای خوب و مناسب استفاده کنید. متناسب با شأن خانوادگی صحبت کنید. صحیح و بدون غلط بخوانید و بنویسید و در جمع بتوانید بدون کمرویی و اضطراب حرف بزنید.
بهتر است زمان را از دست ندهید. آموزشگاه شیوا آوا با بکارگیری تکنیکهای آموزشی برتر توسط اساتید مجرب، این امکان را برای کودکان و نوجوانان فراهم آورده است تا به فراگیری فنون بیان و اجرا بپردازند و در تنظیم رفتارهای معاشرتی و افزایش اعتماد به نفس نیز پیشرفت قابل توجهی داشته باشند.
- میکائیل دادستانی در استاد صدرالدین شجره درگذشت