0
02188307122

چگونه علاوه بر داشتن بیان خوب، سخنران خوبی باشیم؟

سخنران خوب

هر یک از ما به نوبه خود یک سخنران هستیم. فقط کافیست چند نکته ظریف را مدنظر داشته باشیم تا سخنور و گوینده‌ای توانا باشیم.

۱- ظاهر مناسب

چیزی که در برخورد اول مورد توجه قرار می‌گیرد؛ ظاهر است و چون شما به عنوان گوینده در مرکز دید هستید، ظاهر شما و حرکات شما زیر ذره بین بوده و در عین حال در شنونده تاثیر می‌گذارد. شما در افکار شنونده حضور دارید. لباس خوب و مناسب و در شأن بپوشید. از رنگ‌های زننده و زیورآلات بپرهیزید. ساده خود را بیارایید. صاف و مؤدب بنشینید و یا در حالت ایستاده و استوار بایستید. حرکات دست و چهره خود را مطابق رفتار و گفتار و معنای متن تنظیم کنید. در طول شعرخوانی و یا گویندگی پیوسته به برگه یا کاغذ نگاه نکنید بلکه گاهی ارتباط چشمی با مخاطب داشته باشید و آن لحظه را با رفتار خود در دست بگیرید به گونه‌ای که حرکات و رفتار شما به القای پیام به مخاطب کمک کند.

۲- اطلاعات گوینده

اگر قصد دارید یک سخنران و یک گوینده خوب باشید، سطح اطلاعات عمومی خود را بالا ببرید. در تمام زمینه‌ها کتاب بخوانید. این کار موجب می‌شود بانک کلمات ثروتمند و اطلاعات عمومی قوی به همراه داشته باشید و در مواقع لزوم از آنها استفاده کنید و حرف کم نیاورید. شما در مکان‌های مختلف می‌توانید سخن بگویید. این کار باعث افزایش جذابیت و اعتماد به نفس شما نیز می‌شود.

۳- آماده‌سازی متن

پس از جمع‌آوری اطلاعات و تنظیم متن، نوشته اولیه را چندین و چند بار بخوانید. حتی آن را ضبط کرده و به دقت به آن گوش کنید. درباره کلمه به کلمه متن فکر کنید، ساده و شفاف‌ترین کلمات را انتخاب کنید که در عین حال بازگو کننده افکار شما باشد. شما به عنوان یک سخنران و یک گوینده مسئول اصلی تفکر و برداشت شنونده هستید. افکار خودتان را با جمله‌های تلقینی و با استفاده از تکنیک‌های تلقینی به شنونده القا کنید به طوری که شنونده متوجه این موضوع نشود. متن سخنرانی باید با در نظر گرفتن جو حاکم تهیه و تنظیم شود (سن ، قشر و صنف ، میزان تحصیلات مخاطبین و…)

۴- تمرین و تکرار

پس از آماده شدن متن، آن را چندین و چند بار بخوانید و در خلوت خود با درونتان و با متن گفتگو کنید. فردی فرضی را تجسم کنید و با او به گفتگو بپردازید و متن را برای او بخوانید. متن سخنرانی خود را به صورت تمرینی ضبط کنید و با دقت به حرکات، لحن و محتوای متن دقت کنید. این کار باعث رشد باورنکردنی شما در سخنرانی و مخصوصاً کنترل حالات شما می‌شود.

۵- صدا

یک شنونده انتظار دارد سخنان سخنران را واضح، کامل و با آوای متناسب بشنود. همانند یک بازیگر تئاتر شما هم حالات آوائی متناسب با جمله را باید اجرا کنید این کار باعث افزایش جذابیت می شود و کار سخنرانی را برای شما پرمحتوا و هیجان‌انگیز می‌کند و به متن جان می‌بخشد.

۶- کلاس‌های حضوری آموزش گویندگی و فن بیان کمک شایانی به درک بهتر این نکات و فراگیری نکات بیشتر و مؤثرتری در افزایش مهارت سخنوری شما می‌کند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *